Базенот во Струга повторно гордост на Стружани.

Овој базен некогаш беше место од кое излегоа најдобрите пливачи, место каде се следеле возбудливи натпревари, место за дружба и спортски дух!

Руината во изминативе години ја оставаме зад нас и Струга повторно има затворен базен како што заслужува. Овој базен повторно ќе биде поттик за многу млади луѓе да почнат сериозно да се занимаваат со пливање или ватерполо.  Огромна благодарност до Владата на РСМ што имаше слух и што сериозно го подржа овој процес, благодарност и на сите другарки и другари, Стружани кои со свои раце учествуваа во расчистување на тогаш запуштениот објект!

Овој базен е на сите Стружани и веруваме и очекуваме сите да го почитуваат и да го чуваат!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *